Συνάντηση του Δ.Σ ΕΒΕ Λάρνακας με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Παναγιώτου

FEBRUARY 20, 2024

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ του  ΕΒΕΛ με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Παναγιώτου μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου στα γραφεία του την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη παρακάθησαν επίσης ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Σταύρος Σταύρου, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ κ. Μάριος Τσιακκής  καθώς επίσης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Λάρνακας κ. Μάριος Πολυβίου, ο Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων κ. Δημήτρης Κουζαπάς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Λάρνακας κ. Στέλιος Κούννας και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Παροχέων Πρώτων Βοηθειών κ. Μιχάλης Κυπριανού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δρ. Νάκης Αντωνίου αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε  τον Υπουργό και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, ανέφερε πως η συνάντηση μας βρίσκει ως ΕΒΕΛ πολύ ικανοποιημένους καθότι δίνεται η ευκαιρία και σε τοπικό επίπεδο να μεταφερθούν ζητήματα που αφορούν άμεσα τόσο των Μελών του ΕΒΕΛ όσο και της Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας. Συνέχισε λέγοντας πως σκοπός ταυτόχρονα της συνάντησης αυτής είναι και η ενημέρωση των μελών του ΔΣ και κατ’ επέκταση του επιχειρηματικού κόσμου της Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, για τις δράσεις και γενικά τις ενέργειες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν πολλά από τα προβλήματα που απασχολούν το Επιμελητήριο Λάρνακας και γενικά την επιχειρηματική κοινότητα όπως το φλέγον θέμα της εργοδότησης υπαλλήλων και κυρίως εργοδότησης εξειδικευμένου προσωπικού από τρίτες χώρες, της ΑΤΑ, τα προβλήματα που δημιουργεί η παράνομη εργασία, το θέμα του κατώτατου μισθού, η  απασχόληση των Φοιτητών από Τρίτες Χώρες,  το θέμα χρόνου του σφραγίσματος των εργατικών συμβολαίων από ξένους εργάτες όπως επίσης και το θέμα που αφορά τους φοιτητές από τρίτες χώρες και το πλαίσιο που διέπει για εργασία στην Κυπριακή αγορά.

Παράλληλά συζητήσαμε τα προβλήματα που απασχολούν το Σύνδεσμο Εργολάβων και Οικοδομών, το Σύνδεσμο Επαγγελματιών Πρώτων Βοηθειών και το Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων.
Με την ολοκλήρωση της συζήτησης ο Υπουργός κ. Γιάννης Παναγιώτου ευχαρίστησε θερμά το ΕΒΕ Λάρνακας και το Δ.Σ. για την επικοδομητική συζήτηση και διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθούν όλες οι δυνατές  προσπάθειες ούτως ώστε να επιλυθούν τα εργασιακά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους Κύπριους εργοδότες.
Οι δύο πλευρές με το πέρας της συνάντησης συμφώνησαν όπως πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση στα γραφεία του ΕΒΕΛ.